Het DNA van Bohemian Birds. Toen we net waren gestart met de DNA-scan, waren we nog op een ontdekkingsreis naar de toegevoegde waarde van de DNA-scan. Mede daarom boden we ons werk aan via een “bepaal-je-eigen-prijs” methode. Dit hield in dat wij het werk volledig uitvoerde en dat de klant aan het eind mocht bepalen welke prijs ze ons gingen betalen. Wij vroegen slechts om twee voorwaarden:

  1. Vertel ons wat je denkt dat de DNA-scan waard is en;
  2. Betaal ons wat je portemonnee toestaat.

Deze aanpak gaf ons de mogelijkheid om snel ons product te toetsen en door ontwikkelen. De klanten konden daarnaast gebruik maken van onze hulp tegen een prijs die ze daadwerkelijk konden betalen.

In deze eerste ronde kwamen we Bohemian Birds tegen. Deze specialist in elke bucket-list creëert op maat gemaakte reizen voor groepen vrienden, families, collega’s, disputen & jaarclubs vanaf zes personen.

Het DNA van Bohemian Birds heeft een sterke en samenhangende cultuur. De mensen zijn er gelukkig, er wordt hard gewerkt en samen lol hebben is belangrijk. Er heerst een ‘play-hard-work-hard’ mentaliteit. Het is een organisatie met een sterke fundering waardoor er veel mogelijkheden zijn om te groeien. De huidige flexibele managementstijl past bovendien goed bij deze cultuur en fundering.

Tegelijkertijd zorgt het hoge ambitieniveau ervoor dat er focus nodig is om te blijven groeien op de ontwikkelpunten. Zo werd duidelijk dat online marketing onvoldoende aandacht had gekregen om de groei ambities te realiseren, was het onduidelijk welke behoefte er naar duurzaamheid was en hoe ze de mensen verder konden betrekken in het laten groeien van het gehele bedrijf.

Na een half jaar hadden we opnieuw contact met de CEO van Bohemian Birds, Michiel Stoffels, en ontdekten we wat er allemaal was gebeurd in dat half jaar:

Strategische sessie

Naast alle initiatieven die al liepen (zoals het delen van financiën), werd duidelijk dat het betrekken van de collega’s in het ontwikkelen van de strategie goed past bij de betrokkenheid die in de cultuur heerst. Deze betrokkenheid bleek al uit het feit dat het DNA van Bohemian Birds onmiddellijk aan het hele team gepresenteerd mocht worden.

Sinds de DNA-scan, organiseert het bedrijf een strategische sessie met het gehele team. Tijdens deze strategische sessie worden de groei ambities van Bohemian Birds met het gehele team besproken en krijgt iedereen de mogelijkheid om input te leveren.

Online marketing

De kracht van het DNA van Bohemian Birds zit in de sterke klantfocus. Persoonlijke aanpak en duidelijk in kaart brengen van de wensen van de klant zijn ze ijzersterk in. Ze zetten hun eigen overtuigingen in om iedereen die bij hen op reis gaat tevreden terug te laten komen.

Dit DNA was niet duidelijk op de onlinekanalen van Bohemian Birds. Er werden voornamelijk bestemmingen gedeeld. Weinig over de unieke kenmerken van het bedrijf of de community en klanten kwam naar voren. Sinds de DNA-scan is de focus op marketing verstevigd en deelt het bedrijf berichten die passen bij het DNA waar een persoonlijke aanpak zichtbaar is.

Zingeving

Ondanks de sterke focus op mensen binnen het bedrijf, werd uit de resultaten duidelijk dat er geen aandacht binnen Bohemian Birds was voor duurzaamheid. Duurzaamheid is hip, maar het is absoluut niet verplicht om dat onderdeel te maken van de bedrijfsvoering.

Echter bestond er voor het personeel van Bohemian Birds wel een wens om meer aandacht aan duurzaamheid te geven.  Naar aanleiding van dit signaal heeft management de verantwoordelijkheid aan de mensen binnen de organisatie gegeven om het belang van duurzaamheid in kaart te brengen en een suggestie te doen over de te nemen stappen. Een aanpak die erg goed past binnen de cultuur van Bohemian Birds.

Wij vinden het heel bijzonder dat Bohemian Birds al deze stappen neemt zonder “experts” in te huren. Dat een organisatie vanuit de resultaten van de DNA-scan verbeteringen doorvoert en daardoor dicht bij zichzelf weet te blijven, is precies hoe wij ondernemingen verder willen helpen.

Bedankt Bohemian Birds voor de open houding, het was een eer om jullie te hebben geholpen.