Hoe ziet werken bij Stratego eruit?

Balanceer vrijheid met verantwoordelijkheid

Een week in het leven als consultant bij Stratego

Het leven van een ‘consultant’ is vaak vaag. En ergens klopt dat ook. Je vraagt je vast af hoe onze week eruit ziet. Hier komt het:

Maandag

 • 07:30: Je staat rustig op, gaat sporten (sport je?), zet een bakje koffie en eet rustig ontbijt
 • 08:00: Vervolgens kijk je naar je agenda (je start niet gelijk met je scherm) en werkt jouw aanwezigheid voor de week bij in onze office planning in Monday.com
 • 08:30: Je komt bij ons kantoor in Utrecht aan en je werkt je mails en slackjes bij. Vervolgens bereid je jezelf alvast voor op de eerste meeting.
 • 09:00: Project meeting. Een intern overleg waarin we alle koppen bij elkaar steken en als team alle projecten bespreken. Vragen als: hoe staat het ervoor, wat heb je geleerd en wat heb je van anderen nodig komen altijd aan bod. Zo leren wij iedere week weer van elkaar.
 • 10:00: Een klant belt jou op om te sparren over een uitdaging die deze persoon ervaart in de omgang met een collega binnen het bedrijf. Je denkt mee en stelt vooral goede vragen. De klant heeft inzichten gekregen om de situatie zelf af te handelen.
 • 10:15: Samen met een collega spar je over onze eigen strategie, is het nodig om deze bij te sturen en wat betekent de strategie voor ons werk deze week? Je neemt sommige modellen onder de loep en kijkt of ze nog door de juiste theorieën worden ondersteund.
 • 11:00: Je hebt een 1 op 1 met één van onze eigenaren om over jouw ontwikkeling en groei in gesprek te gaan. Deze terugkerende meeting is hét moment om samen te praten over hoe we jouw groei bevrijden en hoe we samen de groei van Stratego bevrijden.
 • 12:00: Tijd om even het werk los te laten en met het team te gaan lunchen.
 • 13:00: Dit is het moment dat je een strategisch vraagstuk gaat uitwerken voor een van de klanten. Volgende week mag je dit namelijk aan ze presenteren. Goede voorbereiding is hierbij uiteraard key.
 • 15:15: Je faciliteert een MT sessie bij een van onze klanten. Om de strategie tot uitvoering te brengen is het belangrijk om scherp te zijn hoe de strategie tot uitvoering komt en wat rol recente ontwikkelingen is hierop.

Dinsdag

 • 08.45: Vandaag zit je als groei aanjager bij één van onze klanten. Door jouw aanwezigheid daag je uit om leiderschap te ontwikkelen op een strategie. De toekomst wordt actief aan gebouwd.
 • 12:30: Je gaat lunchen met één van de directieleden van het bedrijf. Er moet gesproken worden over de samenwerking en wat de verwachtingen zijn voor de komende maanden. Wij geloven in waarde voor geld dus we voeren een openhartig gesprek over de waarde die wij toevoegen.
 • 16:00: Je gaat weg bij de klant en rijdt richting huis. Onderweg bel je nog met een mogelijke nieuwe klant om te horen of wij bij kunnen dragen aan de groei.

Woensdag

 • 09:00: Vandaag start je wat later. Gewoon omdat je even tijd wilde om rustig op te starten. Geen probleem, je hebt het laten weten aan je collega’s en dat moet ook kunnen.
 • 10:30: Samen met een groepje collega’s van Stratego leg je de laatste hand aan de DNA scan sessie van vanmiddag. De analyse is gedaan, de presentatie is opgesteld en je stemt nog even de laatste dingen af zodat we echt goed samenwerken. We zijn immers geen eilandjes.
 • 12:00: De directie van de klant komt aan op kantoor en we lunchen samen met ze. Tijd doorbrengen bouwt de echte verbinding.
 • 12:30: De DNA scan sessie begint. Jij leidt de sessie en hebt de ruimte helemaal naar jouw hand gezet. Je staat volledig aan en stelt de juiste vragen, daagt de groep uit en weet de juiste woorden te vinden om hun handvatten te geven. De sessie gaat goed en het geeft je energie om voor de groep te staan.
 • 17:00: Je evalueert de sessie met je collega’s. Groei bevrijden werkt beter met de juiste reflectie. Samen geef je elkaar feedback op de dingen die goed gingen en de dingen die beter konden.
 • 17:20: Nog even snel een slack delen over hoe de DNA scan ging zodat iedereen van het Stratego team kan meegenieten.

Donderdag

 • 08:00: Lekker een dagje thuis werken. Er staan een paar afspraken met collega’s, maar je kijkt uit naar een rustige dag.
 • 09:00: Eerst maar de uitwerking van de DNA scan goed op papier zetten. Het liefst sturen we de informatie voor het eind van de dag toe. Onze designer wacht op de inhoud zodat we het rapport in de juist stijl kunnen gieten.
 • 10:15: Je hebt een meeting met een aantal collega’s om ons eigen groei gebied (strategische prio) aandacht te geven. In dit geval gaat het over hoe we onze tools op een platform kunnen krijgen. We geven elkaar een update over de dingen die we hebben opgepakt en bepalen waar we de komende tijd onze aandacht aan geven.
 • 12:00: na een lichte lunch thuis heb je zin om even te sporten. Je hebt deze week al flink wat meters gemaakt en merkt dat je jouw energie moet balanceren met rust.
 • 15:00: Je werkt alle communicatie dingen nog even bij, stuurt wat mailtjes naar klanten die vragen hadden en loopt jouw takenlijst in monday.com na. Je belt met wat collega’s om te sparren over een andere klant die ergens vastloopt waar jouw inzichten goed bij kunnen helpen.

Vrijdag

Tsja, er moet ook nog enige mysterie blijven toch?

Zoals je kan zien is het gevarieerd werk bij ons. Geen dag is hetzelfde!

Vind je het leuk om de lead te hebben op een project? In nauw contact te zijn met klanten en hen helpen aan het bouwen van een betere strategie? En vind je naast direct klantwerk het ook leuk om aan onze eigen strategie te werken? Hoe wij met elke stap schaalbaar blijven? Dat is waar jouw werk als consultant over gaat.

Bij ons krijg je veel de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Dat vinden wij ook erg belangrijk. Uiteraard is onze purpose daar voor een reden: define the future, empower growth. Wel zo handig als wij dit zelf ook naleven!

<br />
<b>Notice</b>: Trying to access array offset on value of type null in <b>/home/wwwstrategodevel/public_html/wp-content/themes/invtheme-stratego/blocks/singlequote/singlequote.php</b> on line <b>18</b><br />
"Werken bij Stratego moet ruimte geven om jouw talenten volledig te laten gelden. Bij ons op kantoor en bij onze klanten."
Michael Pronk