Organisatie DNA

Wat is organisatie DNA en wat kun je ermee?

Bij Stratego Development werken wij met organisatie DNA. Maar wat is organisatie DNA en wat kun je ermee?

Organisatie DNA is een verzameling van alles wat er in een organisatie gebeurt. Met alles bedoelen we alle componenten van een organisatie: Hoe is de organisatie gestructureerd, welke management stijl overheerst, hoe wordt er gecommuniceerd, welke rol speelt de strategie, hoe zit de cultuur in elkaar, welke type mensen lopen er rond, welke nadruk ligt er op de zingeving en hoe ziet de fundering van de organisatie eruit. Niet vanuit één perspectief, maar vanuit alle verschillende perspectieven.

Doordat iedere medewerker van een organisatie zijn of haar perspectief op deze 8 componenten deelt krijgt de organisatie een volledig beeld in kaart. Vervolgens is het mogelijk om het organisatie DNA uit te splitsen in verschillende lagen, teams, kantoren, etc waardoor verschillen en overeenkomsten ontdekt worden.

afbeelding van dna
"Organisatie DNA geeft een organisatie de juiste richting voor gezonde groei."
Alexander Pronk
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type null in <b>/home/wwwstrategodevel/public_html/wp-content/themes/invtheme-stratego/blocks/singlequote/singlequote.php</b> on line <b>18</b><br />
"Stoqk International is klaar om de volgende stap te zetten door
het deskundige advies van Stratego."
Tim Laarman - Founder