Organisatie DNA

Wat is organisatie DNA en wat kun je ermee?

Bij Stratego Development werken wij met organisatie DNA. Maar wat is organisatie DNA en wat kun je ermee?

Ga eens terug in de tijd. Toen de organisatie net bestond was alles veel makkelijker. Doordat het overzichtelijk was. Je werkte met een klein groepje mensen aan alle uitdagingen die langskwamen. Vervolgens ontstond er groei en werden er nieuwe teamleden aangenomen. Als leider sta je steeds verder op afstand en zie je niet meer alles. Je kan het vergelijken met het rijden in een auto. Je zit in de stoel, koerst naar een bestemming, draait aan het stuur en kijkt naar je dashboard. Maar wat gebeurt er in de auto? Daar heb je niet meer zicht op. En dat is waar wij verandering in brengen: door onze DNA scan kijken we onder de motorkap, in de computer en tussen de structuren.

Organisatie DNA is dus een verzameling van alles wat er in een organisatie gebeurt. Met alles bedoelen we alle componenten van een organisatie: Hoe is de organisatie gestructureerd, welke managementstijl overheerst, hoe wordt er gecommuniceerd, welke rol speelt de strategie, hoe zit de cultuur in elkaar, welke type mensen lopen er rond, welke nadruk ligt er op de zingeving en hoe ziet de uitvoering van de organisatie eruit. Niet vanuit één perspectief, maar vanuit alle verschillende perspectieven.

Doordat iedere medewerker van een organisatie zijn of haar perspectief op deze 8 componenten deelt krijgt de organisatie een volledig beeld. Vervolgens is het mogelijk om het organisatie DNA uit te splitsen in verschillende lagen, teams, kantoren, etc waardoor verschillen en overeenkomsten ontdekt worden. De DNA scan zorgt dat je geen iceberg of ignorance meer hebt.

"Organisatie DNA geeft een organisatie de juiste richting voor gezonde groei."
Alexander Pronk
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type null in <b>/home/wwwstrategodevel/public_html/wp-content/themes/invtheme-stratego/blocks/singlequote/singlequote.php</b> on line <b>18</b><br />
"Stoqk International is klaar om de volgende stap te zetten door
het deskundige advies van Stratego."
Tim Laarman - Founder