LeiderschapStrategie

Profield

Gerichte groeistrategie voor de toekomst

Deel dit bericht

Gerichte groeistrategie voor de toekomst

Analyse

01
02
03
03
icon
icon
icon

De uitdaging

Profield stond voor de uitdaging om een duidelijke richting en vervolgstappen te bepalen na het behalen van de initiële doelen. Er ontbrak een samenhangende strategie en veel van de richtlijnen zaten enkel in de hoofden van een paar mensen, zonder dat deze op papier stonden. In het dagelijkse werk werd er voornamelijk ad hoc vanuit projecten gewerkt, zonder verbinding met een groter doel.

De oplossing

Bij Profield zijn we begonnen met een DNA Scan van de hele organisatie. Deze scan gaf een duidelijk beeld van de Profield identiteit en diende als leidraad voor de strategievorming. Vervolgens hebben we in vier halve dagen een strategie op papier gezet die volledig in het systeem van Profield was geïntegreerd. Dit maakte het mogelijk om de strategie direct met de hele organisatie te delen en in de praktijk te brengen.

Het resultaat

Dankzij de DNA Scan en de daaropvolgende strategievorming is de betrokkenheid binnen het Profield team op strategie sterk toegenomen. De duidelijke blauwdruk van Profield en zijn uitdagingen zorgde voor een gemeenschappelijk begrip en richting.

Tijdens het strategiecreatieproces zijn er duidelijke ambities en strategische doelstellingen uitgewerkt. Er is een systeem geïmplementeerd dat Profield in staat stelt om effectief aan deze doelstellingen te werken.

Door de implementatie van de strategie is er een duidelijk ritme ontstaan, waarbij er prioriteit wordt gegeven aan het werken aan Profield’s ambities vanuit meerdere, elkaar versterkende projecten. Dit heeft geleid tot een gestructureerde aanpak en een gemeenschappelijke focus binnen de organisatie.

“We werken nu in een duidelijk ritme en we werken áán Profield’s ambitie vanuit meerdere projecten die elkaar versterken.”

Profield

Implementatie

01
02
03
03
icon
icon
icon

De uitdaging

Een van de leiders bij Profield was recent in een nieuwe leiderschapsrol getreden en had behoefte aan houvast om deze rol goed uit te voeren. Hoewel de strategische richting was bepaald, had deze leider in de eerste maanden behoefte aan coaching om het team effectief te leiden en de strategie succesvol te implementeren.

De oplossing

Tijdens de uitrol van de strategie hebben we de nieuwe leider binnen Profield begeleid om de strategie goed te kunnen uitvoeren en de medewerkers hierin mee te nemen. We hebben de identiteit van de leider centraal gesteld in de gesprekken, waardoor de leider zijn eigen manier van leiden kon omarmen. Dit proces omvatte het bewust nadenken over eigen gedrag en positie binnen de organisatie, evenals het vormgeven van persoonlijke ambities voor de komende jaren.

Het resultaat

Dankzij de begeleiding heeft de leider bewust leren nadenken over eigen gedrag en zijn rol binnen de organisatie. Dit bewustzijn heeft bijgedragen aan een duidelijke richting voor eigen groei, waarbij de leider zijn persoonlijke ambities heeft kunnen definiëren.

Maandelijkse coachingsessies hielpen bij het bewaken van de voortgang en het bespreken van specifieke casussen. Deze sessies gaven houvast en extra vertrouwen in het eigen kunnen van de leider, wat resulteerde in een effectievere uitvoering van de strategie en een sterker team.

Afspraak inplannen?

Benieuwd hoe wij jou verder kunnen helpen groeien op het gebied van strategie? Plan een kennismakingsgesprek!

Wil je meer weten over strategie?