Best een gekke titel voor een bedrijf dat deels geld verdient met advies geven. En toch geloven we hier volledig in. Elk bedrijf schiet op een bepaald punt in de stress. Er is een probleem dat zo groot lijkt (of zo langzaam opgelost wordt) dat je hulp van buitenaf nodig denkt te hebben. Tijd dus voor een externe partij die al jouw problemen gaat oplossen. Dat moet wel.

Onvoldoende balans

Vervolgens komt de externe partij met een presentatie die precies onthult wat jij al dacht: het gaat niet goed genoeg. Er liggen nog zoveel problemen (op de loer) en er moet hard gewerkt worden om gaten te dichten. En toch knaagt er iets aan je; de analyse heeft onvoldoende balans. Er ontbreekt iets. Alle dingen die wél goed gaan en die jouw bedrijf of organisatie uniek maken staan er namelijk niet in.

Sleutel voor de oplossing

En dit is precies ons punt: jouw organisatie is namelijk wél goed genoeg. Natuurlijk, er is ruimte voor verdere ontwikkeling, verbetering, innovatie, oplossingen en nieuwe zaken in gang zetten. Maar tegelijkertijd zijn er zoveel dingen die al wél goed gaan. Je hebt een prachtig team om je heen staan. Mensen die zich met jouw bedrijf verbonden voelen. Een uniek product of dienst waar klanten over het algemeen tevreden mee zijn. Een organisatiecultuur (lees: een herkenning in normen en waarden) waar mensen bij passen. En al deze dingen zijn de sleutel voor de oplossing van het bewuste probleem.

Op zoek naar je unieke identiteit

Door te focussen op de dingen die het bedrijf bijzonder maken en deze te versterken, geef je het bedrijf (en jezelf) de bevestiging dat er veel goed gaat en dat jullie de problemen samen kunnen oplossen. Wat je hiervoor moet doen? Op zoek gaan naar jullie unieke identiteit. En dan kan een consultant die bereid is om hierbij te helpen wel degelijk een goed idee zijn.