DNA Diensten

 icoon

DNA Virtueel

Tegenwoordig is het extra belangrijk om het DNA ook van afstand goed te houden. Wij helpen met onze virtuele DNA sessies om organisaties vanuit thuis te blijven bouwen aan het DNA en de strategie.

Met een gratis DNA scan leggen we de fundering voor een efficiënte halve dag virtueel samenwerken. We bouwen korte termijn actieplannen en lange termijn aanpassingen van de strategie.

Hierdoor zorgen we er samen voor dat de verbinding naar de mensen thuis en de organisatie blijft bestaan. Daarnaast hebben we vooral veel plezier samen in het werken vanuit thuis.

Vanuit huis werken is niet (altijd) makkelijk. Juist nu is verbinding en afstemming cruciaal. Enerzijds op menselijk vlak omdat mensen het thuis zwaarder (kunnen) hebben. Anderzijds is het zakelijk belangrijk om te zorgen dat je de juiste keuzes blijft maken. Wij hebben een virtuele DNA sessie ontworpen om als organisatie een snelle strategie te formuleren die past bij de uitdaging en waar verbinding centraal staat..

Gratis DNA scan

Onderdeel van de virtuele DNA sessie is een gratis scan van het organisatie DNA. Juist op afstand staat het DNA wat ons betreft centraal in de keuzes die je maakt. En begrijpen waar ingrijpende veranderingen plaatsvinden helpt om snel te reageren.

DNA sessie

In een halve dag bouwen we samen, via verschillende oefeningen, een strategie of een cultuur die past bij de huidige tijd. In deze virtuele sessie maken we maximaal gebruik van de virtuele mogelijkheden waardoor we de juiste kaders voor een plan hebben.

DNA actieplan

Vervolgens bouwen we een korte en lange termijn actieplan om vanuit het DNA een nieuwe strategie te lanceren of de interne cultuur te borgen. Dit actieplan is gericht op het motiveren van mensen of het ontwikkelen van een strategie.

We bouwen in deze sessie samen een sterke strategie of cultuur waar het hele bedrijf mee aan de slag kan gaan. We baseren de strategie op het bestaande DNA waardoor we gebruik maken van bestaande krachten. In deze sessie gebruiken we verschillende systemen, oefeningen en activiteiten om te zorgen voor de juiste flow. Beide Bro-founders zijn aanwezig waarmee je de juiste aandacht krijgt.

Virtuele strategie sessie – “Bouw een strategie die crisis overstijgend is“

In een hele dag gaan we met de directie een strategie formuleren voor het bedrijf – of een onderdeel van het bedrijf – welke crisis overstijgend is en volledig aansluit op het DNA. Door eerst de kern (het DNA) van het bedrijf gezamenlijk op te schrijven en dit vervolgens uit te werken in een strategie en actieplan waar het team morgen mee aan de slag gaat.

Het doel is juist niet gevangen te zijn door de crisis, maar de kernelementen van het bedrijf leidend te laten zijn. Het bedrijf kan hierdoor wendbaar richting de markt reageren zonder veel impact. We spelen samen de infinite strategic game door de spelers goed op het bord te plaatsen.

Virtuele cultuur sessie – “Creëer interne verbinding en blijf één geheel“

“Creëer interne verbinding eIn een halve dag ontdekken we wat samenwerken is en hoe dit virtueel vast te houden. Samenwerking is te vatten in een aantal kernelementen en is voor elk bedrijf net weer anders. Door de lange termijn strategie te verbinden aan het DNA en de dagelijkse business bouwen we in een halve dag een structuur en communicatie die volledig past bij het bedrijf. Of dit nu virtueel is of niet.n blijf één geheel“

Het doel is om een duurzame samenwerking te bouwen waardoor het bedrijf één geheel blijft in plaats van allemaal individuele eilandjes. We vatten de kern elementen (cultuur, mensen en zingeving) van het bedrijf in een visie, doelen en afspraken.